Lege schappen in de supermarkt door een cyberaanval
Computers van een belangrijke leverancier van Albert Heijn werden begin gehackt. Door deze ransomware-aanval konden zo’n 250 vrachtwagens van het transportbedrijf geen kant meer op. De andere helft kon nog wel rijden, maar dat was niet genoeg om alle supermarkten hun voorraad te brengen.
Kaastekort
Het gevolg? Een kaastekort in de Albert Heijn. Want de getroffen computers zijn ontzettend belangrijk om ritten met de vrachtwagens te kunnen plannen. Een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf repareerde alle systemen. Zo kon na een paar dagen het vervoer weer worden opgestart.
Meer aanvallen gericht op logistieke en producerende bedrijven
Het zal voorlopig niet de laatste ransomware-aanval zijn. Want het aantal aanvallen steeg vorig jaar wereldwijd met 715 procent. En verwacht wordt dat vooral de logistiek en de maakindustrie vaker het doelwit worden. Als zo’n bedrijf even uit de lucht is, dan loopt ook de schade hard op. Hoe belangrijker continuïteit is, des te eerder ze willen betalen. Dit is een heel aantrekkelijk doelwit voor grote partijen achter ransomware.
Grote gevolgschade na een cyberaanval
Een cyberaanval heeft een zeer grote impact. Als het bedrijf stil komt te liggen is de gevolgschade zeer groot. Mede daarom is een cyberverzekering zo belangrijk. De kosten van bedrijfsstilstand kunt u meeverzekeren. De verzekering helpt dus mee om de bedrijfscontinuïteit te beschermen.
Offerte cyberverzekering