Cybercrime het grootste bedrijfsrisico van 2023
Cyberincidenten vormen ook in 2023 het grootste bedrijfsrisico voor ondernemingen. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder ruim 2700 deskundigen uitgevoerd door Allianz. Het steeds groter vormende risico dwingt bedrijven in actie komen.
Zorgen over cybercrime
Cybercrime zoals cyberaanvallen of datalekken, is voor het tweede jaar op rij het grootste risico voor bedrijven. Met name kleine bedrijven maken zich veel zorgen om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Grote ondernemingen raken er steeds meer aan gewend om doelwit te zijn en kunnen met een adequate beveiliging en cyberverzekering de meeste aanvallen steeds beter afweren.
Kleine en middelgrote onderneming worden ook steeds vaker getroffen door cyberaanvallen. Deze groep onderschat vaak hun risico en is daarom vaak maar beperkt beschermd tegen een cyberaanval.
Hoge kosten als gevolg van cybercrime
Bovenop de grote kans om slachtoffer te worden van cybercrime, zijn de kosten vaak enorm hoog. Zo zijn de gemiddelde kosten van een datalek 4 miljoen euro en is de verwachting dat dit bedrag in 2023 alleen maar gaat oplopen. Dit komt mede doordat er een groeiend tekort is aan professionals in cybersecurity, wat voor grote uitdagingen zorgt om cybercriminelen buiten de deur te houden.
Succesvolle aanpak cyberverzekering
Het positieve nieuws is dat wij als adviseur zien dat bij veel van onze klanten stappen worden gezet met het verbeteren van de cybersecurity. Wij werken samen met deze klanten aan preventie van cybercrime. Hiervoor werken wij samen met Naq Cyber om gerichte maatregelen te treffen. Daarnaast adviseren wij over een cyberverzekering als vangnet. Mocht er toch schade ontstaan als gevolg van cybercrime, dan is hiermee de bedrijfscontinuïteit beschermd.
Onze adviseurs kijken graag mee naar de passende maatregelen in uw situatie. Vraag een adviesgesprek aan via het contactformulier. En bent u benieuwd naar de meerwaarde van een cyberverzekering? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.